De trendkleuren voor 2021

Voor elk seizoen publiceert de Pantone fashion institute wat de trendkleuren voor dat seizoen zijn. Dit is gebaseerd op hun eigen onderzoek, en op wat er zoal te zien was tijdens de verschillende fashionweeks. Andere designers volgen vervolgens dit advies, waardoor het een beetje een self fulfilling prophecy wordt. Sommigen vinden het een beetje onzin, anderen zweren erbij. Hoe dan ook, wij merken nu al in de collecties dat veel voorspellingen er ook echt bij zitten, dus dat doen ze alvast goed!

We nemen je daarom graag mee in de trendkleuren voor de lente en zomer van 2021.

Frisse kleuren die hoop en blijheid uitstralen

We zien veel blauw en groen in frisse uitvoeringen, afgewisseld met vrolijke kleuren zoals roze en lila. Kleuren die frisheid uitstralen en waar je blij van wordt dus. Ideaal als je het ons vraagt, want na een jaar als 2020 kunnen we allemaal wel wat hoop en blijheid gebruiken, toch? Je kan deze kleuren natuurlijk combineren met een rustige tint, maar we zien ook dat ze met elkaar gecombineerd worden. Zo zijn roze tinten prachtig met groen, kan je verschillende blauwe tinten met elkaar mixen, of combineer je oranje met roest.

Die roestkleur zagen we afgelopen herfst en winter ook al veel terug, en wordt nu dus ook doorgetrokken tot de lente en zomer. Ik denk dat we dit in de toekomst ook meer en meer zullen zien, en dat we minder in aparte seizoenen gaan denken. Superleuk, want zo kan je je kleren het hele jaar doordragen en ben je toch altijd on trend.

Aardse kernkleuren

De frisse snoepkleurtjes hebben ook een tegenhanger: aardse kernkleuren. Deze kleuren lopen ook doorheen alle collecties heen en worden ofwel met elkaar gecombineerd, ofwel met een fris kleurtje (of met die prachtige roestkleur natuurlijk). We zien hierin grijs en zwart, en verschillende schakeringen van beige en bruin. Prachtige aardse tinten dus, die ook goed tot hun recht komen in natuurlijke materialen. Daarover straks meer!

Dé trendkleur van het seizoen

Pantone roept ook elk jaar 1 trendkleur uit, dé trendkleur van het seizoen. Dit jaar riepen ze niet 1, maar 2 kleuren uit, en het is een mix van beide thema’s bovenaan. De trendkleuren zijn namelijk grijs en geel! Zo zie je ook ineens hoe mooi je die twee kleurthema’s met elkaar kan combineren.

Geel staat voor vrolijkheid en optimisme, terwijl grijs staat voor rust, regelmaat en betrouwbaarheid. Nou, laten we hopen dat die kleuren dus ook een voorbode zijn voor wat we in 2021 kunnen verwachten!

Top! En hoe ziet dat er dan uit in de collecties?

De nieuwe collecties komen volop binnen, dus al deze thema’s zijn zich nog aan het ontplooien in de winkel. Als voorbeeld nemen we er even Yesta bij, want bij Yesta zien we heel duidelijk dat zij dit advies wel gevolgd hebben bij het ontwerpen van de nieuwe collectie. in 1 thema zien we duidelijk een mix van die aardse kleuren met frisse tinten, zoals lichtblauw gemengd met verschillende beige tinten en donkergrijs.

In een ander thema zien we dan weer heel duidelijk die felle en vrolijke groenen en blauwen terug, die zo leuk met elkaar gecombineerd kunnen worden voor een frisse statementlook.

Wil dat zeggen dat je perse deze kleuren moet dragen?

Vaak reageren mensen hier met “oei, maar dat zijn allemaal mijn kleuren niet!”. Geen zorgen, het is niet omdat dit de trendkleuren zijn dat je deze perse hoeft te dragen, of dat alle collecties alleen maar deze kleuren gaan hebben. Het is echt bedoeld als inspiratie, je hoeft het niet tot op de letter te volgen. Bij het ene merk ga je deze kleuren misschien wat meer zien terugkomen, maar het andere merk besluit dan weer helemaal een andere richting op te gaan. Zo is er voor ieder wat wils. Blijf altijd trouw aan je eigen stijl en smaak en draag waar je je goed in voelt, dan ben je altijd in fashion!

4 gedachten over “De trendkleuren voor 2021”

 1. Goedendag,
  Vorige week heb ik bij Berty een bestelling gedaan, maar wacht nog op een betaal verzoek! Het kan ook telefonisch of per mail zodat ik het geld kan overmaken en mijn bestelling kan verwachten.
  Met vriendelijke groet,
  Janny Plomp

  1. Goedemiddag Janny, dankjewel voor je berichtje. Ik vraag aan mijn collega’s of ze dit even voor je nakijken, je hoort nog van ons! Onze excuses voor het eventuele ongemak, en nog een fijne dag gewenst! Groetjes van Maxim’s

   1. Is jullie Facebook pagina voortaan geblokkeerd voor niet leden? In het verleden kon ik jullie collectie op FB zien zonder zelf op Facebook te zitten. Heel erg jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *