Feestelijke outfits om in te stralen


Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij hebben straks heel wat feestjes in te halen! Bruiloften, verjaardagen, huwelijksverjaardagen, communies,… Of gewoon, zomaar een feestje, omdat we nu meer dan ooit gezien hebben hoe waardevol het is om tijd door te brengen met je geliefden. We verzamelden daarom enkele leuke feestelijke outfits én tips op een rijtje, voor ieders stijl en budget.

Het eerste waar je rekening mee moet houden met een feestelijke outfit, is de dresscode. Vooral bij bruiloften is het niet ongebruikelijk dat het bruidspaar vraagt om in een bepaalde stijl of kleur gekleed te komen. Sommige mensen vinden dat maar onzin, maar als er naar gevraagd wordt is het wel respectvol om deze dresscode ook te volgen. Is er geen dresscode? Dan zit je met casual chique altijd wel goed.

De laatste jaren was het een trend om lichte kleuren te dragen naar een bruiloft of feestje. Zeker in de zomer is dat natuurlijk erg mooi, en het zorgt er ook nog eens voor dat je het niet te warm hebt. Win-win!

Een chique jurk op 2 manieren

Ben je uitgenodigd als gast voor heel de dag en wil je graag voor de kerk overdag iets ingetogener voor de dag komen en ’s avonds helemaal losgaan? Dan kan je natuurlijk voor verschillende outfits kiezen, of je kiest voor accessoires die je outfit een hele ander look geven. Denk bijvoorbeeld aan een shawl, bolero… Of een zomerse trui!

Hier zie je bijvoorbeeld een geweldige partydress op 2 manieren. Voor de kerk bedek je de schouders en ga je iets ingetogener door een mooie oversized lichte trui en een pareldetail. Het combineren van een trui met een jurk is redelijk nieuw maar momenteel erg hot, en zoals je ziet kan je er een hele stylish combo van maken. Knoop ‘m ietsje hoger, zo benadruk je ook je taille. ’s Avonds doe je die trui lekker uit en ga je helemaal los op het feestje. You are a dancing queen!

Zwart naar een bruiloft, kan dat?

Zwart is een kleur die vaak geassocieerd wordt met somberheid, dus er is een ongesproken regel dat je geen zwart draagt naar een bruiloft. Zwart kan echter ook heel erg chique zijn, of misschien wordt er wel net naar een hele chique black tie dresscode gevraagd… of misschien draag jij echt altijd zwart en wil je lekker als jezelf gekleed gaan. Het kan dus wel, maar probeer dan wel je outfit net die extra feestelijke touch te geven. Kies bijvoorbeeld voor een vrouwelijk materiaal zoals kant of chiffon, een flowy stof of een mooie rijkelijke print.

Knallen met kleur

Voor een feestje kan je natuurlijk ook lekker knallen met kleuren! Er valt namelijk iets te vieren, toch? Felle kleuren combineren prachtig met bloemenprints, iets wat je sowieso ook dit seizoen weer veel ziet terugkomen. je hoeft ook zeker niet perse een jurk te dragen, wat denk je bijvoorbeeld van een felgekleurd pak? Voel je je snel “overdressed” in zo’n kleurrijke outfit? Probeer het eens te combineren met een sneaker voor een casual touch, of doe er een leuk spijkerjasje overheen.

Minimalistische stijl, maximaal resultaat

Als je van nature een wat meer minimalistische stijl hebt, kan het soms wat onwennig zijn om toch feestelijk voor de dag te komen. Misschien hou jij helemaal niet van opvallende kleuren en ben je niet echt van de prints. Toch kan je ook in deze stijl elegant en feestelijk gekleed gaan! Donkerblauw en beige zijn bijvoorbeeld kleuren die erg stijlvol zijn, en door te kiezen voor een clean silhouet gaat alle aandacht naar jouw stralende glimlach!

Feestelijk in een jeans

Je zag al enkele feestelijke outfits langskomen met broeken, dus ook als je totaal geen jurkenmens bent, kan je lekker feestelijk voor de dag komen. Voel jij je fijn in jeans en heb je binnenkort een leuk feestje? Zorg dan voor de extra touch met een extra leuke top of blazer.

Zie je een item dat je leuk vindt? We hebben geen webshop, maar stuur ons een privéberichtje op Facebook of contacteer ons telefonisch op het nummer 0499 375 479. Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag.

Je vindt onze facebookpagina door hier te klikken. Stuur ons gerust een privébericht voor meer informatie.