Milly’s column: “Movement inspires”

Een nieuw item, Milly’s column!

Graag wil ik met jullie, naast mode, ook iets meer gaan delen over mijn persoonlijke reis in het leven. Want ik ben natuurlijk niet altijd de vrouw die met een lach, vol enthousiasme, inspirerende filmpjes staat te maken. Ook ik heb momenten of periodes in mijn leven dat het anders voelt, dat ik ’s ochtends in de spiegel kijk en denk: “Oef…”

Maxim’s is een prachtig bedrijf waar ik met het hele team graag voor jullie klaar sta, maar achter de schermen is het ook keihard werken. Het is ook besluiten nemen, brandjes blussen, stress, investeren. En in mijn leven kreeg ik het niet in schoot geworpen en heb ik keuzes gemaakt die pijn en verdriet tot gevolg hadden. Ook ik twijfel wel eens of ik het goed doe, of ik goed genoeg ben en of ik mijn beste leven leef. Kortom, I’m only human!

MOVEMENT INSPIRES

Een van mijn mantra’s om op deze momenten verder te komen is beweging. In beweging komen. Soms letterlijk, soms figuurlijk. Als je in beweging komt, verandert er iets, of zet je de eerste stap richting verandering. En ik hoor jullie denken: “Ja hoor, dat is makkelijker gezegd dan gedaan”. Wel, ik geef even wat voorbeelden!

Na een drukke dag bij Maxim’s geef ik mezelf regelmatig een schop onder de kont om de wandelschoenen aan te trekken en alleen een stuk te wandelen. De natuur geeft rust. Ook rust in mijn hoofd. Het is voor mij een soort meditatief moment om alle gedachten in mijn hoofd te ordenen en op een rijtje te zetten. Dit ervaar ik ook bij sommige sporten als zwemmen. Over sporten gaan we het de volgende keer hebben! En zeg nou niet “dat kan ik niet”, maar DOE, probeer. Start met 10 minuutjes en voel wat het met je doet!

Of als ik wakker word en in de spiegel kijk, dat moment dat ik hierboven beschrijf. Ik zet een heerlijk muziekje op. We hebben allemaal onze favoriete liedjes die maken dat we vanzelf in beweging komen. Heerlijk dansend door de badkamer, al tandenpoetsend. Probeer het eens, het is zo’n heerlijk begin van de dag. Vaak kom ik dan al zingend de winkel in gelopen omdat die liedjes ook heerlijk blijven hangen.

Van kopzorgen naar nieuwe outlet

En mentaal gebruik ik vaak omdenken. Een van de mooie verhalen is het begin van de outlet. Bij de verhuizing naar mijn huidige winkel had ik het huurcontract van het oude pand 10 dagen te laat opgezegd. Ik moest 5 jaar langer huren. Ik zag mijn plannen in 1 seconde in rook opgaan. Ik was verdrietig en teleurgesteld in mijn eigen nalatigheid. Tot mijn zoon zei: “mam, je moet omdenken, dat heb je ons ook geleerd”.  Ik heb mijn auto aan de kant gezet en ben gaan wandelen. Stel dat de nieuwe winkel doorgaat, wat doe ik dan met het oude pand? Zo ontstond het plan voor de outlet. Letterlijk en figuurlijk in beweging!

En nu een challenge voor jou…

Ik daag jullie uit! Om op de momenten dat het even niet mee zit aan mijn verhaal te denken. Dat muziekje op te zetten, te gaan wandelen of out of the box te denken. Ik ben zo benieuwd wat jullie gaan ervaren. Vertel het me, bij een bezoek aan de winkel. Ik hoor graag wat het jullie gaat brengen!

Liefs,

22 gedachten over “Milly’s column: “Movement inspires””

 1. Elisabeth van de Ven van Hoorn

  De beste remedie tegen een mentaal dipje is een winkeldagje in Best met mijn beste vriendin…. Echt, het is zo! Op weg naar jullie al lekker voorpret in de auto, altijd fijne momenten bij en met Rietje, lunchen aan de overkant en dan met nieuwe energie jullie winkel in. Leuke kleding, leuke dames en altijd even een dubmoment met cappuccino.
  En dan tevreden met de buit naar huis! Ik denk dat het zo goed werkt omdat je dan echt in het moment leeft en geniet (om het versleten woord mindfull niet te gebruiken) en je even geen echtgenote, moeder, ondernemer of wat dan ook bent, maar alleen maar jezelf. Kortom: die dagjes zijn me ontzettend dierbaar!

 2. Prachtig wat een doorzetter. Geef nooit op en geloof in jezelf. Zo heb ik het ook gedaan. Dat ik dikker ben was niet het ergste, maar alle allergieën die ik erbij kreeg maakte het nog moeilijker. Geen make-up meer. Geen haar meer kunnen verven. Langzaam komt mijn zelfvertrouwen terug…..net wat je zegt…radio aan en je gedachte verplaatsen.

 3. Wat een leuk idee Milly! Niets is alleen maar leuk en jij maakt dat bespreekbaar.
  Ik heb ook net als ieder ander mens tegenslag gekend. Ik word dan creatief en grijp ook alle kansen en mogelijkheden anders creëer ik ze zelf. Mij helpt het ook om me op te tutten, naar de kapper te gaan en leuke kleren aan te trekken. Je wordt dan in ieder geval niet teleurgesteld door je spiegelbeeld;)). Vaak komt er weer iets nieuws op je pad en waardeer je dit extra.
  Ik ken je niet goed, alleen van hallo in de winkel maar je straalt positiviteit uit en ik vind je een mooie en aardige vrouw!

 4. Wauw Milly , wat geweldig z’on power vrouw!
  Het is moeilijk om soms door te zetten, maar naar mijn mening loont dat zich ooit.
  Ik heb zelf een dagelijkse strijd met lipoedeem elke dag pijn.
  Maar zet ook door werk elke dag in de kapsalon en zorg voor mijn gezin.
  En waardeer de kleine geluksbmomentjes elke dag .
  Ik hoop dat jij en jouw team nog heeel lang ons blij mogen maken met de mooie kleding en adviezen.
  En o zo gezellige sfeer altijd bij jullie.
  Ik vind het een feest om te komen ook al is het maar 2x per jaar.

 5. Zo is t maar net , niet in problemen denken maar in mogelijkheden .
  Ik heb ook al heel wat meegemaakt maar zie gelukkig altijd een zonnetje aan de horizon

 6. Wow Milly wat een “menselijk “ verhaal!
  Hier kan ik wat mee, zeker in deze voor mij moeilijke maand…
  Ik zal, zeker bij minder prettige momenten, aan jouw positieve verhaal denken. Het geeft mij zin en kracht om door te gaan!
  Dankjewel en voor straks hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2024.?

 7. Mooi, die dynamiek; en wat levert het veel goeds op. Een herkenbaar verhaal, hoe verschillend ieders leven, situatie etc. ook is. Er is altijd een keuze om uit je (on)mogelijkheden te groeien zodat je vaardigheden ontwikkelen tot competenties waar anderen in kunnen delen. Blij met jouw keuzes daarin! Met jouw diversiteit in aanbod en prijsniveau van de “snoepwinkels” kan iedere plussize vrouw zich mooi kleden. Als dat geen PLUS is!

 8. Mooi gesproken Milly!
  Ik kijk met veel plezier naar jullie filmpjes.
  Ik ben ook al eens in de winkel en outlet geweest. Het is de reis waard.
  Fijne feestdagen voor het hele team !
  Groetjes uit Noordbeemster

 9. Mooi geschreven Milly….zelf zeg ik altijd denk niet in problemen maar in oplossingen….
  Heb bijna 5 jaar in het buitenland gewoond en soms mis je het voor mij werkt het liedje Happy…lekker vrolijk… veel plezier met je columns…je mooie winkel…je lieve personeel – voor nu fijne feestdagen – wellicht rij ik nog even langs…!!

 10. Mooi gezegd Milly. Omdenken vereist moed, juist omdat er geen garanties zijn. Maar dingen niet geprobeerd hebben geeft later nog meer spijt.

 11. Mooi geschreven Milly
  Ik sta ook zo in t leven, komt denk ik ook doordat ik ouder ben
  Meer zelfvertrouwen, heb lieve vriendinnen & vrienden om me heen

  Wij hebben een druk bedrijf in de horeca
  Deze maand is t een gekkenhuis, ik blijf t moeilijk vinden
  Veel mensen zijn vrij mijn man werkt veel dat blijft lastig
  Ik heb er wel een weg in gevonden
  Ik heb een super leuke baan waar ik veel energie uithaal met fijne collega’s

  Ik heb ook wel wat meegemaakt maar ben er samen met m’n man uitgekomen
  Dat vertel ik nog wel een keer

  Mijn motto is het leven is een feest maar je moet zelf de slingers ophangen

  Super leuk hoe je t hebt geschreven
  Heel herkenbaar
  Benieuwd naar je volgende verhaal
  Liefs Ingrid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *