Fotoverslag van een dagje inkoop

Bij het runnen van een winkel komt heel veel kijken, ook achter de schermen! We moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat er altijd leuke collecties binnen blijven komen, zodat jullie lekker veel keuze hebben tijdens het shoppen. Meerdere keren per seizoen spreken we met al onze merken (en we hebben er meer dan 40!) af om de toekomstige collecties te checken. Vaak gebeurt dit 6 tot 12 maanden op voorhand, dus we weten altijd wat er aan zit te komen (al is het eerlijk gezegd ook wel zo veel dat we het tegen dat het binnenkomt alweer half vergeten zijn ๐Ÿ™ˆ).

Sommige merken kiezen er voor om bij ons langs te komen, andere merken bezoeken we zelf. Daar hangt dan de collectie klaar in een showroom, met alle items uit de collectie om uit te kiezen. Ik wil jullie graag een dagje meenemen, dus hier het fotoverslag van onze inkoopdag bij Bestseller (Only, Vero Moda, Vila & Pieces) en Xandres!

De hele collectie hangt in de showroom, en dan is het een kwestie van kiezen! Vaak zitten we op een lijn, maar soms is er discussie. Tja, ook onze smaken verschillen he ๐Ÿ˜‰
Wat wel gekozen wordt, komt op een apart rek te hangen zodat we straks een duidelijk overzicht hebben! Het was een superleuke collectie, dus tegen dat we onze keuze gemaakt hadden, hing 90% van de showroom op ons rek #sorrynotsorry. Vervolgens wordt per item ook beslist hoeveel stuks we willen en in welke maten en noteert het merk die bestelling.

Niet alle items vind je terug in de showroom zoals ze uiteindelijk worden. Soms maken ze een voorbeelditem in een andere stof of print en moet je aan de hand van foto’s beslissen of het uiteindelijk leuk wordt of niet. Best lastig, maar intussen zijn we hier ook een pro in!

Pieces heeft sinds kort een Curve collectie, supergaaf! Tijdens onze afspraak konden we ook een kijkje nemen bij de reguliere collectie en input geven wat we graag wilden zien in grotere maten. We waarderen het altijd als een merk onze input vraagtโ€ฆ benieuwd wat er mee gedaan wordt, stay tuned!

Na een eindje rijden was het de beurt aan Xandres! Hun showroom zit in een heel erg mooi historisch pand, een voormalig fort.

Ook hier was het een kwestie van keuzes makenโ€ฆ Bij een merk als Xandres besteden we niet alleen aandacht aan wat we mooi vinden, maar kijken we ook naar hoe we onze keuzes kunnen opbouwen op een manier die elkaar versterkt. Hebben we genoeg combinatiemogelijkheden? Hebben we ook een leuke broek bij die blouses? Hoe presenteren de kleur thema’s? Wat ontbreekt nog bij die jurk? Zo bouwen we een coherente collectie in plaats van enkel een verzameling losse items. Ook hier komen alle keuzes op een apart rekje te hangen.

Na het “shoppen” volgt de verdere bespreking van het bezoek en wordt het order geplaatst. Ook hier geven we dus aan welke items we willen hebben, in welke kleuren en hoeveel stuks we willen per maat. Een hele klus! Gelukkig wordt er ook altijd iets lekkers voorzien. Daarna zit de dag erop en keren we moe maar voldaan huiswaarts, klaar om de volgende dag weer te shinen in de winkel.

Zo ziet een dag inkopen er dus uit! Is het zoals je verwacht had?

9 gedachten over “Fotoverslag van een dagje inkoop”

 1. Leuk om te zien en lijkt me ook leuk om te doen! Hebben jullie bepaalde โ€œ typesโ€ in gedachten, of categorie vrouwen als je inkoop?
  Soms vind ik n kledingstuk echt n mij ding,! Dus denken jullie, oh echt voor die groep dit en die categorie dat of helemaal niet. Groetjes Marja

 2. Anita Van der Meer-Heesakkers

  Hoi Milly en Yvonne
  Wat ontzettend leuk om een kijkje achter de schermen te zien en meegenomen te worden in de fantastische wereld die mode heet! Daar wordt iedereen blij en enthousiast van! Veel succes en plezier!

 3. Andrea Ekelo -Stelloo

  Wat een geweldig vak hebben jullie .
  Ben zelf coupeuse geweest en dit was altijd mijn droom omgeving doen wat jullie doen .
  Helaas nooit iets van gekomen .
  Maar het naaien vond ik altijd geweldig .
  ๐Ÿ‘๐Ÿ˜˜

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *