Waarom we onszelf niet de hipste (maar wel de grootste!) winkel noemen

Er is heel veel veranderd in de plussize modewereld de afgelopen jaren. Een van die dingen is dat er steeds meer merken zijn bijgekomen die collecties willen maken die dezelfde trends volgen als de “slanke modewereld”. Denk hierbij aan merken zoals Zizzi, Kaffe Curve, Fox Factor of Yesta. Verschillende fastfashion merken zoals Only, Vila en Vero Moda hebben bovendien ook ingezien dat vrouwen boven maat 44 hun collecties leuk vinden, en hebben nu ook plussize lijnen. Superleuk natuurlijk, want daardoor hebben vrouwen met een grotere maat doorheen de jaren steeds meer opties. Daarom vind ik het ook erg belangrijk om deze merken in de winkel te hebben, en kopen we deze ook heel uitgebreid in.  Maar er is ook een keerzijde.

Met deze evolutie van trendgevoelige merken, heb ik echter ook de indruk dat er ook een beweging ontstaan is van vrouwen die neerkijken op items die van oorsprong wat minder trendy zijn, en waar lacherig of zelfs een beetje neerbuigend gereageerd wordt op dingen zoals bijvoorbeeld witte leggings en A-lijn tunieken. Zijn dat de coole items die je op de nieuwste catwalks ziet? Nee. Maar zijn er zat vrouwen die zich hierin mooi en goed voelen? Absoluut.

Dus wie zijn wij dan om daar over te oordelen? Voor mij is dat bij Maxim´s uiteindelijk het allerbelangrijkste: dat je komt shoppen en je goed kan voelen. Dat je weet dat je welkom bent en goed en mooi genoeg bent, precies zoals je bent. 

De fashionista die graag de nieuwste trends volgt is even welkom als de vrouw die liever iets tijdloos draagt. De superconfident vrouw die haar curves wil tonen in een strakke jurk is even welkom als de vrouw die nog niet zo goed in haar vel zit en liever kiest voor wat lossere kleding. De jonge meid die een over-the-top glitter party outfit wil is even welkom als haar 85jarige oma die een comfortabele, stijlvolle outfit wil voor de bruiloft van haar kleinkind. De businesswoman die strak in pak zit en daar ook graag het budget aan geeft is even welkom als de vrouw die een leuk jurkje uit komt zoeken in de sale. 

Natuurlijk kunnen we je inspireren en uit je comfortzone trekken met een coole nieuwe outfit…als jij dat wil. We hebben de knowhow, het team én de collecties hiervoor, en we helpen je graag. Maar veel belangrijker voor ons is dat we je kunnen inspireren om 100% je eigen fantastische zelf te zijn, in kleding waar JIJ je goed en mooi in voelt. 

Het is heel bewust niet mijn intentie om enkel een winkel te zijn voor de hipste vrouwen… Maar voor alle vrouwen. En hoewel we dus ook uitgebreid de nieuwste trendy merken in de winkel hebben hangen, noemen we onszelf niet perse de hipste plussize winkel… Maar wel de grootste, met 400 m² opties verspreid over meer dan 40 merken . Waar iedereen welkom is, van hip tot klassiek, van maat 44 tot 60, jong of oud, in alle vormen en maten en kleuren en wat je smaak of stijl of budget ook is.

Zolang jij de deur uitgaat met een big smile en een tas met spullen waar jij blij van wordt -ongeacht van wat dat dan exact is – is wat mij betreft onze missie geslaagd. We zien je graag verschijnen, voel je welkom!

9 gedachten over “Waarom we onszelf niet de hipste (maar wel de grootste!) winkel noemen”

 1. Wat een ontzettend mooi geschreven blog en zo waar. Ik kom regelmatig in de winkel en juist het fijne is dat iedereen hier gelijk is. Ik voel me ook altijd erg welkom. En de keuze is er reuze voor iedereen. Casual, business, party, sjiek, duurder en exclusief maar ook voor de kleinere portemonnee. Ik hou van Maxim’s en haar medewerksters. Dank jullie wel voor jullie altijd positieve uitstraling.

 2. Mooi geschreven en helemaal waar. Het is ook echt zo, denk ik althans, dat iedereen die bij Maxim’s binnenloopt, zich gewaardeerd voelt. De medewerksters benaderen je op een fijne positieve manier, adviseren je of laten je lekker zelf je gang gaan, net wat je wilt of waar je op dat moment zin in hebt. Dat voelt fijn. Iedereen is waardevol. Maxim’s maakt het graag iedereen naar de zin en je loopt er met een glimlach weer naar buiten.

 3. Hanneke Wientjens

  Beste Maxims,
  Wat heb je een mooi en treffend stuk geschreven, dank daarvoor…
  Hier wordt ik blij van❤️en dat is precies wat jullie uitstralen als je binnen stapt in jullie winkel!

 4. Anita Van der Meer-Heesakkers

  Mooie woorden die ervoor zorgt dat Maxime’s een hele fijne winkel is, waar je altijd met een blij gevoel naar huis gaat! Respect voor iedereen!

 5. Al ‘eeuwen’ shop ik al bij Maxim’s. Vanaf de winkel op de Kerkstraat met maat 54 tot vandaag, maat 44. Ook míj́n smaak is veranderd. Of ik nu even binnenwip om een sale-item te scoren of me helemaal aan laat kleden: het is altijd een fijne ervaring. Advies en hulp van je team is enthousiast, positief en nooit dwingend: heel fijn! Ik loop straks even binnen voor de laatste sale maar ook om te kijken wat de lente allemaal weer brengt. Je missie is wat mij betreft helemaal geslaagd! Ga zo door!

 6. Kijk en zo is het ook je welkom voelen in een prachtige winkel die voor iedereen wat heeft . Blij worden van de hulp je aangeboden word Zodat je naar buiten loopt en nog lang blijft glunderen en denkt……. Wow wat ben ik goed geslaagd
  En wat ga ik stralen op dat feest, receptie verjaardag of gewoon als ik thuis ben en ik mijzelf mooi vind ?
  En mij lukt dat altijd als ik bij Maxim,s ??

 7. Maxim’s heeft ieder seizoen een prachtige collectie. Voor iedere vrouw, voor iedere stijl en vooral voor ieder budget.
  Ik kom er graag, je wordt goed geholpen en er wordt naar je geluisterd! Echte aanrader om te shoppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *