Waarom we onszelf niet de hipste (maar wel de grootste!) winkel noemen

Er is heel veel veranderd in de plussize modewereld de afgelopen jaren. Een van die dingen is dat er steeds meer merken zijn bijgekomen die collecties willen maken die dezelfde trends volgen als de “slanke modewereld”. Denk hierbij aan merken zoals Zizzi, Kaffe Curve, Fox Factor of Yesta. Verschillende fastfashion merken zoals Only, Vila en Vero Moda hebben bovendien ook ingezien dat vrouwen boven maat 44 hun collecties leuk vinden, en hebben nu ook plussize lijnen. Superleuk natuurlijk, want daardoor hebben vrouwen met een grotere maat doorheen de jaren steeds meer opties. Daarom vind ik het ook erg belangrijk om deze merken in de winkel te hebben, en kopen we deze ook heel uitgebreid in.  Maar er is ook een keerzijde.

Met deze evolutie van trendgevoelige merken, heb ik echter ook de indruk dat er ook een beweging ontstaan is van vrouwen die neerkijken op items die van oorsprong wat minder trendy zijn, en waar lacherig of zelfs een beetje neerbuigend gereageerd wordt op dingen zoals bijvoorbeeld witte leggings en A-lijn tunieken. Zijn dat de coole items die je op de nieuwste catwalks ziet? Nee. Maar zijn er zat vrouwen die zich hierin mooi en goed voelen? Absoluut.

Dus wie zijn wij dan om daar over te oordelen? Voor mij is dat bij Maxim´s uiteindelijk het allerbelangrijkste: dat je komt shoppen en je goed kan voelen. Dat je weet dat je welkom bent en goed en mooi genoeg bent, precies zoals je bent. 

De fashionista die graag de nieuwste trends volgt is even welkom als de vrouw die liever iets tijdloos draagt. De superconfident vrouw die haar curves wil tonen in een strakke jurk is even welkom als de vrouw die nog niet zo goed in haar vel zit en liever kiest voor wat lossere kleding. De jonge meid die een over-the-top glitter party outfit wil is even welkom als haar 85jarige oma die een comfortabele, stijlvolle outfit wil voor de bruiloft van haar kleinkind. De businesswoman die strak in pak zit en daar ook graag het budget aan geeft is even welkom als de vrouw die een leuk jurkje uit komt zoeken in de sale. 

Natuurlijk kunnen we je inspireren en uit je comfortzone trekken met een coole nieuwe outfit…als jij dat wil. We hebben de knowhow, het team én de collecties hiervoor, en we helpen je graag. Maar veel belangrijker voor ons is dat we je kunnen inspireren om 100% je eigen fantastische zelf te zijn, in kleding waar JIJ je goed en mooi in voelt. 

Het is heel bewust niet mijn intentie om enkel een winkel te zijn voor de hipste vrouwen… Maar voor alle vrouwen. En hoewel we dus ook uitgebreid de nieuwste trendy merken in de winkel hebben hangen, noemen we onszelf niet perse de hipste plussize winkel… Maar wel de grootste, met 400 m² opties verspreid over meer dan 40 merken . Waar iedereen welkom is, van hip tot klassiek, van maat 44 tot 60, jong of oud, in alle vormen en maten en kleuren en wat je smaak of stijl of budget ook is.

Zolang jij de deur uitgaat met een big smile en een tas met spullen waar jij blij van wordt -ongeacht van wat dat dan exact is – is wat mij betreft onze missie geslaagd. We zien je graag verschijnen, voel je welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.