Kleuren combineren doe je zo!


Benieuwd hoe je verschillende kleuren leuk kan combineren, en hoe je dit ook zelf kan leren? We vertellen je er alles over in deze blog en geven je enkele tips om zelf met kleurcombinaties aan de slag te gaan!

Sommige vrouwen zien er uit als echte paradijsvogels en maken de meest uitbundige kleurcombinaties. Supermooi natuurlijk! Voor anderen is het al spannend om 2 kleuren met elkaar te combineren. Vandaag dus een blogje over hoe je kleuren kan (leren) combineren.

Meerdere laagjes? Kies voor ton-sur-ton

Als we een vestje bij een jurk zoeken, dan zijn we makkelijk geneigd om te kiezen voor zwart of wit. Probeer ook eens om een laagje toe te voegen in precies dezelfde kleur, of een kleur die er heel dicht tegenaan leunt! Dit zorgt voor een rustig en stijlvol geheel. Door van kop tot teen voor 1 kleur te kiezen, creëer je ook een verlengend effect.

Laat je inspireren door de natuur

We vinden het soms spannend om verschillende kleuren te mengen, maar in de natuur barst het van de verschillende kleurstellingen. Rood-oranje-roze-geel van een zonsondergang, een beige woestijn met een felblauwe lucht, groen en paars in een pauwenstaart, verschillende kleuren groen in een bos… Als je deze kleuren voorstelt in een outfit denk je misschien “wow dit is heftig”, maar in de realiteit valt dat vaak reuze mee, omdat de kleuren in de natuur ook samen een mooi geheel vormen. Gewoon proberen dus!

Bekijk de kleuren uit een print

In een print worden vaak kleuren gebruikt waarvan je op het eerste zicht niet zou verwachten dat ze goed bij elkaar passen… maar toch werkt het. Hier zie je bijvoorbeeld dat oranje ook erg mooi is met lila, of dat roze perfect samengaat met zandkleuren en grijs. Door prints te bestuderen, kan je heel veel leren over welke kleuren mooi samengaan, ook al zou je dat op het eerste zicht misschien niet verwachten.

Inspiratie voor kleuren kan trouwens niet alleen komen uit een print van een kledingstuk. Kijk om je heen! Misschien kom je in een restaurant leuke combo’s tegen in het interieur of vind je verrassende kleurencombinaties terug in een schilderij. Ook in accessoires kan je volop kleurinspiratie vinden, zoals in deze schoenen met een bijzondere kleurencombo.

Colourclashing is in!

Voor de durvers, maar wel echt supertof: colourclashing! Dat zien we momenteel wel meer in het modebeeld. Het combineren van verschillende kleuren en/of prints die op het eerste zicht misschien niet bij elkaar passen. Ga lekker helemaal los met verschillende kleurtjes voor een opvallende look waar iedereen vrolijk van wordt. Kobaltblauw en neongeel? Gewoon doen dus!

Print combineren? Kies een kleur uit de print!

Heb je een superleuk item met een gekleurde print in de kast hangen, maar weet je nooit zo goed hoe je dit moet combineren? Er is een simpel trucje voor! Kijk naar de print, kies 1 kleur uit die je in de print terugziet, en gebruik die kleur om de print te combineren.

Zie je een item dat je leuk vindt? We hebben geen webshop, maar stuur ons een privéberichtje op Facebook of contacteer ons telefonisch op het nummer 0499 375 479. Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag.

Je vindt onze facebookpagina door hier te klikken. Stuur ons gerust een privébericht voor meer informatie.