Wassen... hoe doe je dat nou echt goed? - Maxim's
20253
single,single-post,postid-20253,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive

Wassen… hoe doe je dat nou echt goed?

WasBlog

21 feb Wassen… hoe doe je dat nou echt goed?

Je kent ze wel: die wasvoorschriften in je kleding. Maar hou je je er ook aan? Niet? Toch is het wel raadzaam want als je slim wast blijft je kleding veel langer mooi.

 

Om te beginnen: hou je aan het wasvoorschrift in je label.

wasvoorschrift

Verder hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet: 

  1. Teveel wassen is nooit goed voor je kleding. Probeer het eens met luchten in de buitenlucht of stop het (indien het kan) even in de droger. Hiermee raak je vervelende luchtjes ook kwijt.
  2. Color catcher doekjes (van Dylon): wij bij Maxim’s zijn fan. Stop een doekje in de trommel bonte was en doorlopen van kleuren is verleden tijd. Tevens blijven de kleuren veel langer mooi. Ideaal!
  3. Was je kleding binnenste buiten. Dit voorkomt slijtage en zorgt ervoor dat de kleuren langer mooi blijven.
  4. Teveel wasmiddel is superslecht voor je kleding. Hou je aan de hoeveelheid aangegeven op het etiket van je wasmiddel. Je kleding slijt snel van teveel wasmiddel en je kleuren vervagen sneller.
  5. Als je pods gebruikt van bijvoorbeeld Ariel dan zit daar al wasverzachter in, die kun je dus achterwege laten.
  6. Om de kleur van je kleding mooi te houden kun je een scheutje azijn in het wasverachter bakje doen. Ook kan azijn prima gebruikt worden tegen zweetlucht in kleding.
  7. Azijn ook een perfect goedje is om zweetlucht uit kleding te verwijderen. Daarnaast is een klein scheutje witte azijn toevoegen bij de wasverzachter een goede manier om kleding te beschermen tegen wasmiddel.
  8. Bij het wassen en eventueel drogen van een gewatteerde jas is het handig een tennisbal mee in de trommel te stoppen. Dit zorgt ervoor dat de veertjes weer in hun eigen fluffy staat terecht komen.
  9. Een wolwasprogramma is echt bedoeld voor wol. Dit programma is zo geprogrammeerd dat de trommel vaak stil staat en dit zorgt er bij gekleurde kleding voor dat de kleuren kunnen doorlopen. Hou je dus aan het wasvoorschrift!
  10. Strijken is niet iedereens hobby maar wist je dat door je kleding te strijken je kleding veel langer mooi blijft?

 

Met deze tips moet het vast lukken om je kledingstukken lang mooi te houden. Succes!

Geen reactie's

Geef een reactie