Grote maten lingerie: Draag jij de juiste maat bh? - Maxim's
17009
single,single-post,postid-17009,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive

Grote maten lingerie: Draag jij de juiste maat bh?

Grote maten lingerie draag jij de juist maat bh

13 mei Grote maten lingerie: Draag jij de juiste maat bh?

Ongeveer 80% van de vrouwen blijkt een verkeerde bh-maat te dragen, maar liefst 8 van de 10 dus en dat zijn niet alleen vrouwen met een grote maat bh! Vrouwen die denken dat ze hun hele leven dezelfde bh-maat behouden hebben het dan ook mis; je maat veranderd maar liefst 6 keer in je leven! Je lichaam veranderd als je bijvoorbeeld gewicht verliest of juist aankomt. Ook een zwangerschap of de overgang kunnen door hormoonschommelingen er voor zorgen dat je cupmaat veranderd.

Grote maten bh

Behalve dat het dragen van de verkeerde maat bh er niet mooi uitziet onder kleding kan het ook slecht zijn voor je rug, vooral bij grote maten. De juiste bh maakt je een paar kilo lichter én laat je er jonger uitzien. Tijd om aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste bh dus! 

Het kiezen van een bh begint bij het opmeten van je cupmaat. Dit is heel eenvoudig om zelf te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een meetlint en een spiegel. 

Hoe ga je te werk?

1. Onderwijdte 
Je meet de onderwijdte met een centimeter.  Deze meet je onder je borsten, tegen de borstaanzet aan. Dit is de rode lijn in onderstaande illustratie. Zorg er hierbij voor dat je strak genoeg meet. 
Het getal dat het meetlint aangeeft is omvangsmaat. Op de omvangsmaat zit een tolerantie van ongeveer 2,5 cm. Meet je 71 cm dan is jouw omvangsmaat 70. Meet je 88 cm dan is jouw omvangsmaat 90.

2. Bovenwijdte 
Ook je bovenwijdte meet je met een centimeter. Deze meet je op het diepste deel van je borsten, ter hoogte van je tepels. Dit is de witte lijn in de illustratie hieronder.

Grote maten bh

Nu je de perfecte bh-maat gevonden hebt is het belangrijk om een exemplaar te kiezen die past bij de kleding die je erbij wilt dragen, je figuur en persoonlijke stijl. Eerst nog wat tips bij het aanschaffen: 

1. Koop de omvang goed! Meet de omvang redelijk strak onder de borst. Het materiaal van de bh zal nog iets uitlopen, het materiaal van de bh is bovendien veel elastischer dan van de centimeter. Je bh sluit je op het laatste haakje. Rekt de bh wat uit in de loop der tijd dan heb je nog 1 of 2 haakjes over om hem strakker te maken.
2. Controleer of er geen ‘dubbele’ borst ontstaat. Als dit wel gebeurd is de bh duidelijk te klein. 
3. Kies je voor een beugel-bh? Let er dan op dat de beugel niet op, maar naast de borst eindigt. 
4. Kies de bh die past bij de doelstelling die je ermee hebt. Kies een sport-bh voor het sporten, een super gladde bh bij aangesloten kleding, een push-up bh voor een vollere boezem, etc.
5. Het is per merk verschillend hoe de maat valt, meten is weten maar passen zeker ook.
6. Laat je goed adviseren in een speciaalzaak als je het moeilijk vindt een keuze te maken.

Succes!

Geen reactie's

Geef een reactie