Een bruiloft: Help wat moet ik aan? - Maxim's
20493
single,single-post,postid-20493,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive

Een bruiloft: Help wat moet ik aan?

Bruiloft

11 mei Een bruiloft: Help wat moet ik aan?

Bruiloften, altijd lastig wat betreft je kleding. Want wat moet je áán? Helemaal lastig wordt het als moeder van de bruid. Gelukkig weten we bij Maxim’s precies hoe het zit en bent je bij ons dus aan het juiste adres.

 

Dresscode
Op de uitnodiging begint het vaak al: black tie, white tie of tenue de ville. Maar wat betekent het nu allemaal?

Black Tie
Een cocktailjurk. Die mag op de knie vallen, midi-lengte of maxi zijn maar geen galajurk. Kies donkere kleuren voor de winter, lichte kleuren voor de zomer. Wit is altijd voor de bruid, zwart is not done. Soms staat er een kleurendresscode op de uitnodiging dus hou je aan dat thema. Je wilt niet als enige aankomen in een rode jurk terwijl alle andere gasten in pasteltinten verschijnen. Schoenen liefst met een hakje, hoed mag overdag. Handschoenen mogen, maar zijn niet verplicht. Liever geen horloge. Een bescheiden decolleté mag.

White Tie
Een lange avondjapon tot op de enkels, oftewel een galajurk. De jurk moet lang zijn en liefst van satijn of zijde waarbij de schouders bedekt zijn. De jurk heeft óf een diep decolleté óf een laag uitgesneden rug. Ook hier geldt: Kies donkere kleuren voor de winter, lichte kleuren voor de zomer. Wit is altijd voor de bruid, zwart is not done. Lange handschoenen zijn verplicht maar mogen tijdens het eten uit (na de soep). Ringen draag je ónder de handschoenen, armbanden mogen er over.

Tenue de Ville
Hierbij is de keuze een stuk makkelijker en daarom wordt dit kledingvoorschrift het meest gegeven. Draag hierbij een pakje wat zowel uit een broek als uit een rok kan bestaan. Uiteraard kan hier ook een (cocktail)jurk gedragen worden. Qua kleuren: Wit is altijd voor de bruid, zwart is not done. Letterlijk vertaald betekent deze dresscode ‘stadskleding’ maar het wordt wel op prijs gesteld dat het wat gekleder is dan bijvoorbeeld je doordeweekse kloffie. Spijkerbroeken en gympen zijn dan ook not done tenzij het bruidspaar dit aangegeven heeft. Tegenwoordig zie je zelfs bruiden op sneakers dus er kan veel 😉

Moeder van de bruid/bruidegom
Het is de dag van het bruidspaar dus aan hen de gelegenheid om te shinen, dus don’t overdo it is het advies. Indien er een kleurenthema is gekozen kies dan een outfit op basis hiervan. Wit is ten alle tijde voorbehouden aan de bruid dus blijf hiervan weg tenzij de bruid het prima vindt. Eventueel kunt u ook kiezen voor een pakje voor overdag en een avondjurk voor het feest in de avond. Pas op met prints, dit kan snel too much worden. Ga voor mooie stoffen als zijde, satijn, kant etc. Check altijd je outfit met je zoon of dochter, of neem ze mee tijdens het shoppen, dat is én gezellig en praktisch. Mocht je met vriendinnen gaan: hoeveel zielen hoe meer vreugd maar ook zoveel smaken dus de keuze wordt er niet makkelijker op dan. Ook heel belangrijk is dat je bij je eigen smaak en stijl blijft, ga niet ineens een heel andere stijl aannemen, ook al vinden je vriendinnen het mooi. Uiteindelijk moet jij je er goed in voelen. Overleg eventueel met de andere moeder, je wil tenslotte niet in dezelfde outfit verschijnen. En altijd handig: Kies een paar schoenen die stijlvol zijn, maar wel comfortabel. Neem desnoods een extra paar schoenen mee, mochten je voeten zeer gaan doen dan ben je heel blij dat je ze hebt meegenomen. Qua accessoires en sieraden: less is more. Ga voor een clutch of een bescheiden handtas.

Het team van Maxim’s staat voor je klaar om je te adviseren, we kleden ieder jaar een heleboel bruiloftsgasten en moeders van de bruid/bruidegom en we weten hoe lastig het soms is. Nog een tip: begin op tijd. Mocht er nog iets vermaakt moeten dan heb je daar nog tijd voor. Ook deze service verleent Maxim’s. Verder: wacht niet te lang in het seizoen en komt dus niet tegen de tijd dat de sale er aan zit te komen. De collecties zijn dan al vaak ver op en de kans dat uw maat er niet is is dan groot.

Tot slot: we wensen je een geweldig dag toe en een spetterend feest!

2 Reactie's
 • Gerrie kelly
  Geplaatst op 20:23h, 19 september Beantwoorden

  Ik heb echt een jurk nodig als getuige zijnde.
  Ik heb maand 54/56
  Hebben jullie ook jurken?

  • Milly Claes
   Geplaatst op 16:26h, 22 september Beantwoorden

   Zeker hebben we jurken! Je bent van harte welkom!

Geef een reactie